השעה הייתה 06:29 בשבעה באוקטובר 2023 כאשר אזעקה עולה ויורדת קטעה את מנוחת השבת והחג ושלחה אותי היישר אל המרחב המוגן.

בעקבותיה ובעקבות 16 אזעקות נוספות שחוויתי ברבע השעה הראשונה למלחמה, ולשמע פיצוצים אדירים שמקורם ביירוטים ובנפילות

יצאתי למסע מקצועי שהוליד מבחר הרצאות...

ד"ר מקסים לנגו הוא אנליסט ופרשן, יועץ ומרצה, מייסד ובעלים של "שיקופים בתקשורת". פרט להענקת שירותים של ייעוץ עסקי ליחידים, לארגונים ולקבוצות, מקסים עוסק בניתוח אירועים אקטואליים שעל סדר היום הציבורי, בהסקת מסקנות, בהערכה, בחיזוי ובהסבר התפתחותם של אירועים אלה. לאור התמונה המורכבת המתגלה, מקסים בוחן את המגמות החברתיות הצפויות בעתיד הקרוב והרחוק בישראל ובעולם (לפירוט ולהרחבה).

ד"ר מקסים לנגו

מי האחראי לטבח שבעה באוקטובר?
תובנות על ניהול ועל מנהיגות

השאלה שהעסיקה רבים בחברה הישראלית בשעות הראשונות של המלחמה ("איפה צה"ל?"), בשבועות הראשונים למלחמה ("איפה הממשלה?") ובתקופה שלאחר מכן ("ביבי, קח אחריות"), היא גם גולת הכותרת של ההרצאה הנוכחית. נבחן יחד את אופן ניהולה של המלחמה האחרונה כעימות אלים בין שני צדדים או יותר, נדרוש קבלת אחריות ונבחין בפער שבין ניהול למנהיגות.
ניהול ומנהיגות

מה נזכור מבנימין נתניהו?
על ראש ממשלה נאשם במשבר

האיש ששכל את אחיו הבכור במהלך "מבצע אנטבה" והקים לזכרו את "מכון יונתן לחקר הטרור" (1976), פתח בקריירה פוליטית (1988) ולאחר פחות מעשור נבחר לראשות הממשלה (1996), בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה הראשון שנולד לאחר הקמת המדינה והראשון שכיהן בתפקיד יותר מ־15 שנים, התקופה הארוכה ביותר עד כה, הוא גם הנאשם המרכזי בפרשת "תיקי האלפים" ומי שנתפס אחראי לכל מה שאִפשר את טבח שבעה באוקטובר. נבחן יחד את תדמיתו של ראש הממשלה שהוביל את המערכה שבין המלחמות, אך שמע על פרוץ המלחמה האחרונה כאחד העם.
בנימין נתניהו

מה קרה לנו ומה לא קרה בשבעה באוקטובר?
מסקנות מהיום הראשון

השעה הייתה מעט אחרי 05:30 בבוקר כאשר מחבלים ראשונים מכוח נוחב'ה של חמאס החלו לעשות את דרכם לעבר ישראל. כעבור פחות משעה הופסק פסטיבל "נובה", שהתקיים סמוך לקיבוץ רעים, בעקבות ירי רקטות מרצועת עזה, ורבים מאזרחי ישראל נכנסו למרחבים מוגנים מאותה סיבה – המלחמה האחרונה החלה. נשחזר יחד את התפתחות היום הראשון של "חרבות ברזל" ונבחן עד כמה יצאנו מנצחים או מנוצחים מהטבח הנוראי.

שתי מדינות לעם אחד:
חזון השלום והמאבק על ארץ־ישראל במאה ה־21

לעתים נדמה שתהליך השלום החל עוד הרבה לפני הקמת המדינה ב־1948, נמשך לצדן של מלחמות ישראל והגיע לשיאים בנקודות זמן היסטוריות, למשל בהסכמי אוסלו בשנות ה־90 ובהתנתקות מרצועת עזה בקיץ 2005. ככל שהתקרבנו לפתרון, כך שמענו יותר על "שתי המדינות" וככל שהתרחקנו, היה מי שדאג לספר לנו על הסיבות לפיגועים המאורגנים ולטרור הבודדים. יחד נשחזר את תולדות הסכסוך היהודי־ערבי, נתהה על חשיבותה ההיסטורית של הארץ שבה אנו חיים וננסה להצביע על שורש הבעיה ולהביא גם את הפתרון היחיד שיהפוך את "חרבות ברזל" למלחמה האחרונה.
שתי מדינות לעם אחד

איומים ואתגרים ביום שאחרי מחר
(הרצאה מותאמת למיקום האירוע)

קריסת קווי ההגנה בגבול רצועת עזה, שהתבטאה בחדירה יבשתית, אווירית וימית של אלפי מחבלים היישר אל הבסיסים הצבאיים ואל היישובים האזרחיים שם ביצעו מעשי טבח ופשעים נגד האנושות, חייבה את כולנו לעבור בבוקר שבעה באוקטובר לחיים של "שגרת חירום" וערערה את ההנחה שביתנו הוא מבצרנו. באמצעות התאמת תוכן ההרצאה למקום שבו תיערך ולרקע האישי של המשתתפים והמשתתפות, נבדוק יחד עד כמה אנו קרובים או רחוקים מאיום הטרור וכיצד אנו יכולים להמשיך ולנהל חיים של שגרה בשעת חירום.
איומים ואתגרים

טופס הזמנה

כל הזכויות שמורות © 2023-2024 ד"ר מקסים לנגו​